"JA DERBI SHVATAM LIČNO, STRANCI TO NE RAZUMEJU": Reči koje će izazvati HAOS posle debakla Partizana
Obradović i Sferopulos, Foto: Starsport©

brutalno!

"JA DERBI SHVATAM LIČNO, STRANCI TO NE RAZUMEJU": Reči koje će izazvati HAOS posle debakla Partizana

Nekadašnji as Partizana udario po svojima

Objavljeno: 09:22h

Crno-beli deo javnosti je razočaran debaklom Partizana u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde.

Izabranici Željka Obradovića su igrali daleko ispod svog nivoa, smatra nekadašnji košarkaš Partizana Goran Grbović.

- Jednostavno Partizan je bio daleko od nivoa koji je potreban da se osvoji liga. Bez energije, utakmica je bila kulminacija, gde se videlo da Partizan nije ušao sa potrebnom energijom, jer nisu imali hemiju kao i tokom poslednjih mesec dana. Praktično od onog ispadanja iz Evrolige. Ovaj rezultat je proizvod svega toga. Ja derbi shvatam lično, ako domaći igrači lično nisu shvatili derbi onda ne znam šta da kažem. Zvezda je igrala sa mnogo većom željom. Sferopulos je to vodio pametno, sa domaćim igračima. Mislim da su nadigrali Partizan u odbrani, ali je činjenica da ako nemaš hemiju da ne možes ni da pogađaš šuteve niti bilo šta - rekao je Grbović u intervjuu za "Kurir".

Razočaran je odnosom igrača koje je u trećem meču bodrilo 20.000 navijača.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Starsport©

- Pa to je evidentno. Ja stalno kažem, derbi ako ne shvatite lično, to je već ozbiljan problem. Mislim da stranci to razumeju i ne razumeju. Neki da neki ne. Da je to posao, mislim da je kod Zvezde bilo više od posla. To je ono što je mene iznerviralo u svemu tome. Ta posvećenost mora da bude 200%, ako neko odigra 201% onda neka pobedi utakmicu. Nisu spremno ušli u duel pred domaćom publikom, koja je bila fantastična.Znate kako, ako vi date 200% i to se vidi publika Vam nikad neće zviždati. Partizan je juče odigrao kilavo, bez ideje. Kada pogledate statistiku stranaca Pantera, Ledeja, ne govorim ovde o novcu već o onom što treba da rade, dolazimo do toga da oni to nisu uradili onako kako treba. Nepošteno su odigrali ja to tako vidim, jer 3:0 je mnogo.

Smatra da je derbi vrhunac sportskog rivalstva i da ne treba posebna motivacija.

- Nemamo mi A licencu, pa da kažemo " E ne zanima nas prvenstvo". Ne, jako nam je bitno. Beo obzira na to, svaki derbi je bitan, svaki je pečat tvoje karijere, bar moje je bio. Ako neko misli da je to surovi profesionalizam, onda to nema veze s mozgom. Ne dolazi 20, 30 hiljada ljudi svaki dan, oni hoće da vide zašto su platili kartu da bi gledali finale, za mene malo razočaravajuća igra - jasan je bivši igrač Granade.

Smatra da je Sferopulos nadmudrio Obradovića.

- Kad je 3:0 kako nije nadigrao. To je matematika, nema potreba da dokazujemo. Ova treća utakmica koja je bila najteža za Partizan. On je fantastično pripremio meč, čvrsta odbrana, dugačak napad. Zvezda sebi nije dozvolila da ulazi u "run and gun" sa Partizanom. Juče je završnica bila takva da nije bilo ideje - rekao je iskusni košarkaš.

Još jednom je istakao način, želju i pristup igri koji po njegovom mišljenju nije bio adekvatan od strane crno-belih.

Partizan - Crvena zvezda
Partizan - Crvena zvezdafoto: Starsport©

- Ja stalni pričam o želji, nema opravdanja. Pričam o načinu na koji treba da se predstavite pred svojom publikom u najvažnijoj utakmici sezone. Meni je derbi najvažnija utakmica i u Evroligi i u domačem takmičenju. Jednostavno obrukali su se pred svojom publikom. Da mi čovek od 170 cm Jago Dos Santos da 19 poena iz reketa - rekao je emotivni Grbović i dodao:

- To je neverovatno, bukvalno neinteligencija, tu trener ne može da pomogne, ako vi dozvolite da on uđe u reket i da niko ne reaguje onda tu nema pomoći. Ovo je debakl. Debakl u smislu da igrači nisu bili spremni za nešto ovako veliko. Ne znam ni kad će biti spremni ako nisu sad.

Kritikovao je i domaće igrače.

- Makar domaći igrači da su povukli. Ni klupa Partizana nije mnogo doprinela. Anđušić ništa, Kaboklo sporadično, Smailagić onako. Indisponirani skroz, znate kad imate želju možete da grešite. Praktično niko od igrača nije odigrao ništa, osim Ponitke. On dečko igra na taj način.

Vreme je promene...

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: Starsport

- Pa dobru tu ima mnogo stvari. Čeka se odluka Evrolige, da se vidi ko će dobiti taj vajlkard. To će se znati jako brzo. Veliki je ulog. Ja znam da smo mi jedni od najozbiljnijih kandidata za fajnal-for 2027. godine, ali ja znam da Evroliga ima problem sa 2025. U Barseloni ne može da se održi, Francuskoj neće dati zbog Olimpijskih igra, a ostale zemlje su nebezbedne. Bio bi presedan stvarno da nam daju i 2027. i 2025. Ja to gledam malo sebično, jer bi onda 2027. jedna od naših ekipa bi mogla da napadne to u Beogradu što bi bila najveća moguća stvar - zaključio je nekadašnji as crno-belih.

Bonus video:

01:53

Smit Partizan ABA liga

(Espreso sport/Kurir/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.